contact@denisamanica.ro
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
Denisa Mănica
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
noiembrie 3, 2017 | in Utile

Prăjitură cu fulgi şi zahăr de cocos

IMG_20171103_213022

Care ar putea fi soarta unei prăjituri pe care o faci la repezeală, cu ce găseşti prin casă, o mai ajustezi pe ici, pe colo şi mai este şi apreciată de cei care au gustat-o? Păi nu ai decât să îţi aminteşti ce ai pus şi ce ai înlocuit în grabă. Şi să o reconstituieşti pentru poze. Că deh, tot graba a fost cea care te-a făcut să uiţi de ele.

Marţi am acceptat invitaţia Adei la joacă la Zarva – Club de harababură pentru copii. Pentru că se anunţa o sesiune mai lungă, am zis să nu mă duc cu mâna goală. De intrat prin magazine, cu micii terorişti după mine, nu prea era rost. Am făcut repede inventarul ingredientelor disponibile şi am ales să mă risc şi să reinventez o reţetă pe care o cunoşteam. Am înlocuit făina albă cu cea integrală, smântâna cu laptele vegetal, am pus fulgi de cocos în loc de nucă şi zahăr de cocos în loc de zahăr brun. Rezultatul ne-a mulţumit, aşa că l-am pus la pachet.

La destinaţie, Albert s-a lăsat furat de peisaj. Ce copil ar fi rezistat?! Aproape că a uitat de prăjitură pănă la final, când nu s-a lăsat până nu a plecat la pachet cu ce mai rămăsese în tavă. Pe Amedeea în schimb, nu o mai ridicam de la masă.

Prăjitură cu fulgi şi zahăr de cocos

Ingrediente:

  • 200 gr unt (de preferat la temperatura camerei)
  • 5 linguei de miere
  • 4 ouă
  • 230 ml lapte vegetal
  • 250 gr făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 5 linguri zahăr de cocos

Mod de preparare:

Într-un bol pregătim amestecul de făină împreună cu praful de copt şi bicarbonatul de sodiu.

150 gr de unt tăiat cubuleţe se mixează bine împreună cu mierea. Se adaugă ouăle şi continuăm mixarea. Urmează laptele şi făina, pe care o avem deja pregătită. După ce bţinem un amestec omogen, răsturnăm jumătate din această compoziţie într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă pentru tartă cu diametrul de 28 cm.

Pregătim şi umplutura din cele 50 gr de unt rămas, împreună cu fulgii şi zahărul de cocos. Amestecăm toate ingredientele manual, iar jumătate din ce rezultă se presară peste jumătatea de compoziţie, aflată deja în tavă. Adaăugăm restul compoziţiei de blat, uniformizăm cu o spatulă, iar pe deasupra presărăm ce ne-a mai rămas din umplutură. Cu dosul unei linguri apăsăm uşor fulgii de cocos în aluat.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 25 minute.

Deşi la prima încercare, această prăjitură a fost pe placul celor mici şi celor mari. Aş zice că merită încercată. Eu mă bucur de fiecare dată când reuşesc să obţin dulciuri cu mai puţin zahăr pentru familia mea. Asta înseamnă că mai am un as în mânecă pentru atunci când avem prieteni în vizită şi se întâmplă ca micii devoratori să rămână nesupravegheaţi în preajma desertului pregătit cu această ocazie.

Dacă ţi-a plăcut articolul pe care tocmai l-ai citit şi ai vrea să prinzi de veste imediat ce se publică următorul, te invit să urmăreşti şi pagina de Facebook a blogului.

Submit

.

Related

Tags: reţete
Join Discussion
0 1
Previous StoryLove Yard Sale sau cum povestea hainelor tale poate continua, chiar dacă nu cu tine Next StoryCum am gestionat pofta ce-a poftit-o, cea nesănătoasă..

Comments

Cancel Reply

(not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta un articol

Facebook

Facebook

Abonare E-mail

Vei primi notificari pe e-mail, despre fiecare postare noua.

Alătură-te celorlalți 19 abonați

Ultimele Articole

  • Vot 24.11.2019

    “Votul este un act colectiv, nu individual”(Cristian Tudor Popescu)

  • cabinet de psihoterapie

    De ce un prieten nu va putea înlocui niciodată un terapeut (6 descoperiri personale)

  • Trio de poveste

    Poveste de succes cu un Dragon, o Zână și un Îmi pare rău

  • dav

    Brioșe cu banane și dovleac (rețetă fără zahăr și fără gluten)

  • dav

    Centura de siguranță pentru tine și scaunul auto pentru copilul tău nu sunt o obligație, ci un drept!

Scriu despre

alimentație sănătoasă alăptare autocontrol blog blogging cadouri campanie comunitate conștientizare copii copiii cuplu călătorii cărţi educaţie emoţii eveniment feminitate fotografii de familie frumuseţe handmade informaţie investiţie iubire necondiţionată marketing în blogging maternitate mămicie noi doi Oana Moraru parenting relaţie responsabilitate reţete reţete fără zahăr sănătate sărbătoare teatru Tv vacanţă viaţa e frumoasă vulnerabilitate work at home moms îngrijire şcoală pentru bloggeri şcoală pentru părinţi

Discuţii, discuţii

  • Natalia la De ce un prieten nu va putea înlocui niciodată un terapeut (6 descoperiri personale)
  • Natalia la Impresii din culisele primelor zile de școală
  • Denisa la Sunt domnişoară la vârsta mea, vreau cercei în urechi!
  • Claudia la Sunt domnişoară la vârsta mea, vreau cercei în urechi!
  • Denisa la Reîntoarcerea acasă și așezarea în spațiu (Povești din spital #episodul 9)

Categorii

  • A fi părinte
  • Campanii
  • Evenimente
  • Feminitate
  • Utile

Caută

Linkuri utile

  • Politică de confidențialitate

Arhivă

decembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« nov.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Copyright DenisaMănica.ro | Web-Design by Cloudberries.ro