contact@denisamanica.ro
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
Denisa Mănica
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
April 6, 2018 | in Utile

Rulouri cu scorţişoară şi nucă din aluat pregătit la maşina de pâine

rulouri cu scorțișoară_prezentare

Acum vreo 2-3 săptămâni, când venise iarna peste noi la început de primăvară, am zis că dacă tot făceam pârtie prin curte în loc să plantăm flori în grădină, să adaptăm şi aromele din casă. Păi ce miroase mai bine a iarnă decât scorţişoara? Când vremea ne dă nămeţi de zăpadă primăvara, noi facem limonadă şi…rulouri cu scorţişoară şi nucă. Ideea ne-a venit în timp ce urmăream aventurile lui Minnie şi a ajutoarelor sale abile… care, între noi fie vorba, de data aceasta nu erau chiar aşa abile. După ce Clarabelle stricase tot ce se putea, până la urmă a adus tava ei cu cinnamon rolls şi a reuşit să găsească o soluţie temporară pentru o ţeavă spartă. Atunci m-am trezit spunându-le copiilor:

Ştiţi?! Şi noi am putea să facem rulouri cu scorţişoară acasă!

Şi de atunci, cuptorul nostru a copt câteva ture bune de rulouri. Nu a trecut weekend de primăvaro-iarnă fără să avem arome de cozonac şi scorţişoară în casă. Pentru aluat am păstrat reţeta clasică de cozonac, dar am pasat frământatul maşinii de făcut pâine.

Reţetă rulouri cu scorţişoară şi nucă:

Ingrediente:

5 gălbenuşuri de ou

200 ml lapte

180 ml ulei

7 linguri miere

25 gr drojdie proaspătă

600 gr făină

Pentru umplutură:

80 gr nucă

1-2 linguriţe scorţişoară

4-5 linguri zahăr de cocos

Mod de preparare:

Puneţi toate ingredientele pentru aluat în cuva maşinii de făcut pâine şi apoi setaţi-o la programul pentru aluat. Al meu durează o oră şi jumătate, timp suficient să macin nuca în blenderul cu lamă S şi apoi să adaug peste ea zahărul şi scorţişoara.

În ceea ce priveşte aluatul, urmăriţi-l puţin la începutul programului. Ar trebui să fie mai moale, dar să se adune sub formă de minge care se dezlipeşte de pe pereţii tăvii. Dacă vi se pare ceva în neregulă, mai adăugaţi o cantitate mică de făină sau de lapte, după caz. Nu vă faceţi griji dacă nu creşte în timpul programului. Dar la final, când îl răsturnaţi pe suprafaţa de lucru presărată cu puţină făină, ar trebui să aibă o textură relativ pufoasă şi moale. Îl mai frământaţi puţin, câteva secunde, cât să nu mai fie lipicios. Îl împărţiţi în două bile pe care le înţindeţi în foi de aproximativ 3 cm grosime şi apoi puneţi din abundenţă din amestecul de nucă, scorţisoară şi zahăr. Rulaţi cât puteţi de strâns şi tăiaţi în rondele mai groase, cam de 5 cm. Şi în tavă lăsaţi câţiva centimetri buni între rulouri, pentru că aceastea urmează să crească destul de mult.

Preîncălziţi cuptorul la 160 de grade şi apoi îl opriţi. Aşezaţi în interior tava cu rulouri la crescut pentru 10-15 minute. Este un fel de truc pe care eu îl folosesc când vreau să cresc rapid aluaturile. După ce sunteţi mulţumiţi de cum arată, porniţi din nou cuptorul şi le coaceţi la 160 de grade, timp de aproximativ 25 minute.

Scuzaţi pozele, dar erau cam scumpe la vedere rulourile mele! Nici nu scoteam tava bine din cuptor şi aproape jumătate dintre ele dispăreau.

Sunt foarte încântată de descoperirea mea cu aluatul pregătit la maşina de pâine. Atât de încântată, încât şi cozonacii pentru Paşti tot cu ajutorul maşinii intenţionez să îi pregătesc (din cantitatea de mai sus, ies doi cozonacii). Doar cine nu a frământat niciodată un cozonac nu înţelege cât timp scuteşte! 🙂

Paşte fericit! Să aveţi sărbătoti luminate şi liniştite!

 

Dacă ţi-a plăcut articolul pe care tocmai l-ai citit şi ai vrea să prinzi de veste imediat ce se publică următorul, te invit să urmăreşti şi pagina de Facebook a blogului.

Submit

Related

Join Discussion
0 0
Previous StoryŞi părinţii ar vrea să se relaxeze uneori…dacă ar putea Next StorySosul discordiei şi tantrumurile în public

Comments

Cancel Reply

(not be shared)

Cauta un articol

Abonare E-mail

Vei primi notificari pe e-mail, despre fiecare postare noua.

Join 6 other subscribers

Ultimele Articole

  • umbrella-1588167_960_720

    Nu ești mai puțin profesionist dacă aplici regulile și procedurile mai cu omenie

  • Educaţia modernă şi performantă

    Mamă de preşcolari, merg la conferinţa Educaţie modernă şi performantă pentru un strop de claritate

  • tantrumurile în public

    Sosul discordiei şi tantrumurile în public

  • rulouri cu scorțișoară_prezentare

    Rulouri cu scorţişoară şi nucă din aluat pregătit la maşina de pâine

  • couch-potatoes-3120018_960_720

    Şi părinţii ar vrea să se relaxeze uneori…dacă ar putea

Scriu despre

alimentație sănătoasă alăptare anii de graţie autocontrol blog blogging bullying cadouri campanie comunitate copii copiii cuplu călătorii cărţi educaţie emoţii eveniment feminitate fotografii de familie frumuseţe handmade investiţie iubire necondiţionată marketing în blogging maternitate mămicie noi doi Oana Moraru parenting relaţie responsabilitate reţete reţete fără zahăr sănătate sărbătoare teatru Tv vacanţă viaţa e frumoasă vulnerabilitate work at home moms îngrijire şcoală pentru bloggeri şcoală pentru părinţi

Discuţii, discuţii

  • Denisa on Parenting-ul blând este şi pentru părinţi
  • Denisa on Cum e să îţi pierzi copilul…prin casă
  • Andreea-Carmen on Cum e să îţi pierzi copilul…prin casă
  • Denisa on Cum e să îţi pierzi copilul…prin casă
  • Natalia on Parenting-ul blând este şi pentru părinţi

Webstock 2017

Webstock

Social Media For Parents 2017

Social Media for Parents

Categorii

  • A fi părinte
  • Campanii
  • Evenimente
  • Feminitate
  • Utile

Caută

Arhivă

April 2018
M T W T F S S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Copyright DenisaMănica.ro | Web-Design by Cloudberries.ro
DenisaManica.ro foloseste cookies pentru a personaliza continutul reclamelor afisate, pentru anumite elemente de social-media si pentru analiza de trafic. Folosirea acestui site implica acordul dvs. Multumesc!OkDespre cookies