contact@denisamanica.ro
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
Denisa Mănica
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
octombrie 25, 2018 | in Utile

10 electrocasnice care îmi fac viața mai ușoară și pentru care sunt recunoscătoare că sunt femeie în vremurile noastre

electrocasnice pentru care sunt recunoscătoare
Reading Time: 4 minutes

Bărbat sau femeie? Care se bucură de o viață mai ușoară? Cu toate că noi, femeile, ne supunem la chinurile nașterii pentru înmulțirea familiei, cred că nici bărbatul nu o duce mai bine încercând să întrețină această familie. Fiecare are rolul și provocările lui. Mi se pare nepotrivit să ne ducem atât de departe în măsurarea forțelor. La drept vorbind, mie îmi place să fiu femeie. Și nu știu dacă mi-am pus prea des problema aceasta cu schimbul de roluri.

În copilărie auzeam destul de des:

Lasă, mai bine băiat decât fată… Să nu se chinuie așa ca mine, mă chinui eu destul! 

Nu prea înțelegeam eu atunci de ce se văietau bietele femei. Acum îmi dau seama că viața lor nu era chiar ușoară. Lucrurile de zi cu zi, care cad de cele mai multe ori în sarcina femeilor, mănâncă timp și energie. V-ați gândit vreodată cum ar arăta viața voastră dacă nu ați trăi în epoca aceasta în care inovațiile tehnologice ne mai iau din greutățile gospodăriei de pe umeri? Eu recunosc că sunt câteva aparate de bază fără de care nu m-aș vedea:

  1. Mașina de spălat rufe. Acum vreo 2 ani, am avut neșansa să experimentez viața fără ea timp de o lună încheiată. A fost groaznic! Nu mai spălasem la mână din facultate și atunci o făceam doar pentru mine. Cu încă un adult și doi copii mici, datele problemei se schimbau considerabil. După o primă încercare și răni serioase la degete, m-am lăsat păgubașă. Și spălatul prin vecini poate deveni o soluție temporară excelentă! Atunci m-am gândit la mamele noastre, care erau lipsite de acest super-aparat. Nu mi se mai pare nici greu de înțeles și nici de condamnat faptul că noi am învățat să folosim olița de la 6 luni. Și nici veșnicul ai grijă să nu te murdărești nu mi se mai pare odios.
  2. Cuptorul electric. Acesta a fost unul dintre electrocasnicele pentru achiziționarea căruia am investit timp, nu așa. Mi-l doream de foarte mult timp și deja aveam criteriile mele. Pe parcurs, mi-am dat seama că acel cuptor al visurilor mele nu există și m-am văzut nevoită să mai las de la mine, pentru ca până la urmă un criteriu important culoarea! 😀 Oricum ar fi, ajutorul lui este de neprețuit la copt prăjituri și chiar la gătit.
  3. Mașina de spălat vase. Părerile celor din jurul meu erau împărțite. Unii spuneau că nu prea îi găsesc utilitatea, alții dimpotrivă. Eu am vrut să testez pe pielea mea și nu am vrut să renunț la idee. Nu am făcut nici cea mai mare investiție, dar sunt mulțumită de alegere și nu m-aș vedea acum fără ea. Da, e muncă și să clătești vasele, să le aranjezi în coșurile mașinii și apoi să le scoți. Dar nu cred că spălate de mână vor ieși așa cum ies din mașina de spălat. În plus, poți scăpa chiuveta de povara veșnicelor vase murdare. Iar o chiuvetă goală îți poate schimba starea de spirit..
  4. Uscătorul de rufe. Este cea mai nouă achiziție a noastră și ne-am îndrăgostit de el. Ne salvează spațiu, oarecum și timp. Și, în sfârșit, cred că am descoperit secretul prosoapelor de la hotel. Nu prea reușeam să înțeleg cum fac ei să le scoată așa de pufoase după atâtea utilizări și spălări. Văzându-le pe ale mele acum, chiar și pe cele mai vechi, cred că uscătorul de rufe este secretul.
  5. Aspiratorul, el este baza. Vâj-vâj și treaba este rezolvată. Noi nici nu mai avem mătura în casă, și asta este posibil să mi se tragă de undeva din copilărie, când măturatul cădea în sarcina mea. Bleahhh!
  6. Mașina de făcut pâine. Momentan am rămas pe uscat, pentru că cea de dinainte (donație de la mama) a sucombat. Dar eu o văd necesară la casa omului. Mai ales că pâinea este un aliment pe care îl consumăm zilnic, iar cea din comerț are prea mulți crocozauri ca să fie de încredere.
  7. Oala sub presiune. În congelatorul nostru găsești multă carne de pasăre de țară și fără ea ne descurcăm destul de greu. După ce am uitat una pe plită și aproape că am dat foc bucătăriei la nici 9 luni de la mutarea în casă nouă, ne-am cam temut să achiziționăm una. Până acum o lună. Ce să zic?! Timpul de pregătire a supei este altul și recunosc că i-am cam dus dorul.
  8. Blender-ul de mână și chopper-ul. Să scap de lacrimi când tai ceapa pentru o mâncare sau o salată de vinete, numai și pentru lucrul acesta nu m-aș putea lipsi de chopper. Și dacă nu ar exista blender-ul, cu ce aș mai prepara eu un humus gustos pentru o cină rapidă? Sau supele cremă care mi-au salvat prânzurile în primii anii ai copiilor!
  9. Mixerul, dragul de el, nu puteam să nu îl trec pe listă. Și acum îmi amintesc durerea de mână din copilărie după ce băteam smântâna ca să o transform într-o amărâtă de frișcă. Sau bezeaua pentru blatul de tort. Nu m-aș mai putea întoarce la vremurile acelea.
  10. Cântarul de bucătărie. După ce l-am descoperit, cana gradată a încetat să îmi mai dea bătăi de cap, iar eu am devenit mai încrezătoare în super-puterile mele din bucătărie. Ba chiar am început să mă iau la trântă cu cup-ul din rețetele americane.

Aș mai avea ceva de adăugat pe listă. Aud tot mai des despre ele și se spune că ar fi ajutoare de nădejde în bucătărie. Multicooker sau Slow Cooker? Voi le aveți pe vreunul dintre ele? Cum vi se par? Am tras cu ochiul la Miruna și a început să îmi surâdă ideea. Moș Nicolae, Moș Crăciun, sunteți vreunul pe recepție?

Poate părea ciudat ca tocmai eu, care stau acasă, să mă plâng de lipsa de timp. Doar că nu vreau să îl investesc pe tot în îngrijirea casei și în pregătirea hranei. Orice îmi ușurează viața de gospodină este binevenit. Sunt leneșă și am curajul să o recunosc aici! Știu că mama m-ar alerga pentru asta. Că doar ea m-a învățat de bine, să nu mă bată bărbatul că nu știu să fac mămăligă! Dar ea nu îmi citește blogul, așa că mă simt în siguranță să fiu sinceră, chiar dacă mămăligă (cred că) știu să fac și nici bărbatul nu mă bate..

Nu că e fain să fii femeie? Ce v-am zis?! Nașterea nu o putem fenta deocamdată, dar gospodărirea da.. 😉

Sursa foto: Pixabay.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul pe care tocmai l-ai citit şi ai vrea să prinzi de veste imediat ce se publică următorul, te invit să urmăreşti şi pagina de Facebook a blogului.

Submit

Similare

Tags: îngrijire investiţie viaţa e frumoasă
Join Discussion
0 2

Article by Denisa

Bună! Eu sunt Denisa și îți urez bun venit în lumea mea! Îndrăgostită de familia mea, de cărți, de dezvoltare personală și psihoterapie scriu cu pasiune despre lucruri frumoase sau mai puțin frumoase, despre povești de viață pe măsură ce le trăiesc. Sunt consilier de dezvoltare personală și psihoterapeut integrativ în formare, așa că dacă ți se pare că te pot ajuta cu ceva, dă-mi de știre folosind formularul de contact.

Previous StoryCazuri și necazuri de pe stadion. Cum a fost la primul meci de fotbal urmărit în formulă completă Next StoryDivorțul între tribunal și bal

Comments

Cancel Reply

(not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta un articol

Facebook

Facebook

Abonare E-mail

Vei primi notificari pe e-mail, despre fiecare postare noua.

Alătură-te celorlalți 23 de abonați

Ultimele Articole

  • Red & Black Online Workshop (2)

    “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine

  • IMG_20220205_180212

    Să sperăm că acesta este sfârșitul (gânduri din izolare)

  • IMG_20220120_092340

    DE CE și CUM să îți scrii o scrisoare la început de an…

  • people-2587353_1280

    Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

  • 260605489_881390729225297_5174927168452504290_n

    Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză

Scriu despre

alimentație sănătoasă alăptare autocontrol blog blogging cadouri campanie comunitate conștientizare copii copiii cuplu călătorii cărţi educaţie emoţii eveniment feminitate fotografii de familie frumuseţe handmade informaţie investiţie iubire necondiţionată maternitate mămicie noi doi Oana Moraru parenting relaţie responsabilitate reţete reţete fără zahăr sănătate sărbătoare teatru Tv vacanţă viaţa e frumoasă vulnerabilitate work at home moms zile din viața noastră îngrijire şcoală pentru bloggeri şcoală pentru părinţi

Discuţii, discuţii

  • Denisa la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Flori la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Adriana la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Natalia Dabija la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Laura la Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

Categorii

  • A fi părinte
  • Campanii
  • Evenimente
  • Feminitate
  • Utile

Caută

Linkuri utile

  • Politică de confidențialitate

Arhivă

mai 2022
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Copyright DenisaMănica.ro | Web-Design by Cloudberries.ro