Trebuie să recunosc, pentru mine sărbătorile înseamnă și mâncare. De fapt, desert. Prăjiturile copilăriei mele erau savarina din cozonac însiropat, umplut cu frișcă din smântână de casă și foile de napolitană cu cremă de rahat. Ele au îndulcit mulți ani mesele noastre de Crăciun și Paște. Pe la 12 ani, am intrat si eu în bucătărie, iar oferta s-a mai diversificat. Pentru că îmi plăcea să încerc tot felul de retete, așa cum am povestit și cu Andreea la ea pe blog. Toată lumea era fericită. Eu mă bucuram de teren de joacă, mama scăpa de grija prăjiturilor de sărbători.
Aromele îmi înfrumusețează sărbătorile și astăzi, iar iarna îmi place să umplu casa cu miros de scorțișoară. Anul acesta am pus-o în turtă dulce, un desert care de acum înainte are toate șansele să devină tradițional de Crăciun la noi în casă.
Rețetă de turtă dulce cu miere și zahăr de cocos.
Dacă ați terminat bradul de împodobit, casa de primenit, sarmalele de împăturit și cozonacul de copt și dacă simțiți că mai aveți ceva energie de consumat, vă recomand să încercați această rețetă de turtă dulce cu miere și zahăr de cocos. Se pregătește ușor și repede, iar până se răcește aluatul în frigider, vă asigur că aveți timp și de un duș prelungit. Ceva bun și aromat de pus lângă brad pentru Moș Crăciun.Sursa mea de inspirație: aici.
Comments