contact@denisamanica.ro
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
Denisa Mănica
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
decembrie 23, 2018 | in Utile

Turtă dulce cu miere și zahăr de cocos

sdr
Reading Time: 2 minutes

Trebuie să recunosc, pentru mine sărbătorile înseamnă și mâncare. De fapt, desert. Prăjiturile copilăriei mele erau savarina din cozonac însiropat, umplut cu frișcă din smântână de casă și foile de napolitană cu cremă de rahat. Ele au îndulcit mulți ani mesele noastre de Crăciun și Paște. Pe la 12 ani, am intrat si eu în bucătărie, iar oferta s-a mai diversificat. Pentru că îmi plăcea să încerc tot felul de retete, așa cum am povestit și cu Andreea la ea pe blog. Toată lumea era fericită. Eu mă bucuram de teren de joacă, mama scăpa de grija prăjiturilor de sărbători.

Aromele îmi înfrumusețează sărbătorile și astăzi, iar iarna îmi place să umplu casa cu miros de scorțișoară. Anul acesta am pus-o în turtă dulce, un desert care de acum înainte are toate șansele să devină tradițional de Crăciun la noi în casă.

Rețetă de turtă dulce cu miere și zahăr de cocos.

Ingrediente:

200 gr unt (moale, la temperatura camerei)

60 gr zahăr de cocos

3 linguri miere

400 gr făină

1 linguriță bicarbonat

1 linguriță scorțișoară

1/2 linguriță nucșoară

1/2 linguriță cardamon

Mod de preparare:

  1. Punem untul și zahărul într-un bol și le amestecăm cu un mixer până devine o compoziție cremoasă.
  2. Adăugăm mierea și amestecăm până la omogenizare.
  3. Treptat adăugăm și făina împreună cu bicarbonatul, scorțișoara, nucșoara și cardamonul.
  4. Scoatem aluatul pe blatul de lucru și îl mai frământăm puțin până se adună bine.
  5. Învelim aluatul într-o folie alimentară și îl dăm la rece pentru cel puțin o oră.
  6. Întindem aluatul cu sucitorul și apoi începem să îl decupăm cu ajutorul formelor de fursecuri.
  7. Așezăm fursecurile pe tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor la 180 grade pentru 8 minute. Dacă le vreți mai crocante, puteți mări timpul cu 1-2 minute.

Dacă ați terminat bradul de împodobit, casa de primenit, sarmalele de împăturit și cozonacul de copt și dacă simțiți că mai aveți ceva energie de consumat, vă recomand să încercați această rețetă de turtă dulce cu miere și zahăr de cocos. Se pregătește ușor și repede, iar până se răcește aluatul în frigider, vă asigur că aveți timp și de un duș prelungit. Ceva bun și aromat de pus lângă brad pentru Moș Crăciun.

Sursa mea de inspirație: aici.

 

Similare

Tags: reţete
Join Discussion
0 0

Article by Denisa

Bună! Eu sunt Denisa și îți urez bun venit în lumea mea! Îndrăgostită de familia mea, de cărți, de dezvoltare personală și psihoterapie scriu cu pasiune despre lucruri frumoase sau mai puțin frumoase, despre povești de viață pe măsură ce le trăiesc. Sunt consilier de dezvoltare personală și psihoterapeut integrativ în formare, așa că dacă ți se pare că te pot ajuta cu ceva, dă-mi de știre folosind formularul de contact.

Previous StoryNici sedințele foto de Crăciun nu mai sunt ce erau odată…Aleluia! Next StoryPrimii bani “câștigați” din blogging nu au fost pentru mine

Comments

Cancel Reply

(not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta un articol

Facebook

Facebook

Abonare E-mail

Vei primi notificari pe e-mail, despre fiecare postare noua.

Alătură-te celorlalți 23 de abonați

Ultimele Articole

  • Red & Black Online Workshop (2)

    “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine

  • IMG_20220205_180212

    Să sperăm că acesta este sfârșitul (gânduri din izolare)

  • IMG_20220120_092340

    DE CE și CUM să îți scrii o scrisoare la început de an…

  • people-2587353_1280

    Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

  • 260605489_881390729225297_5174927168452504290_n

    Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză

Scriu despre

alimentație sănătoasă alăptare autocontrol blog blogging cadouri campanie comunitate conștientizare copii copiii cuplu călătorii cărţi educaţie emoţii eveniment feminitate fotografii de familie frumuseţe handmade informaţie investiţie iubire necondiţionată maternitate mămicie noi doi Oana Moraru parenting relaţie responsabilitate reţete reţete fără zahăr sănătate sărbătoare teatru Tv vacanţă viaţa e frumoasă vulnerabilitate work at home moms zile din viața noastră îngrijire şcoală pentru bloggeri şcoală pentru părinţi

Discuţii, discuţii

  • Denisa la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Flori la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Adriana la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Natalia Dabija la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Laura la Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

Categorii

  • A fi părinte
  • Campanii
  • Evenimente
  • Feminitate
  • Utile

Caută

Linkuri utile

  • Politică de confidențialitate

Arhivă

mai 2022
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Copyright DenisaMănica.ro | Web-Design by Cloudberries.ro