contact@denisamanica.ro
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
Denisa Mănica
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
octombrie 30, 2019 | in Utile

Brioșe cu banane și dovleac (rețetă fără zahăr și fără gluten)

dav
Reading Time: 3 minutes

De 3 luni la noi în casă se mănâncă fără gluten. Dar acesta nu este marele bau-bau din farfuria noastră, ci tot ce derivă din grâu, secară sau porumb. Să găsim ceva care să le împace pe amândouă, este chiar misiune imposibilă uneori. Pentru că majoritatea produselor fără gluten sunt cu amidon de porumb. Și totuși, am avut norocul să găsim acest mix de făină pe care să îl folosim la orice înseamnă produs de panificație.

La sfârșitul săptămânii trecute, Albert a avut de pregătit pentru școală o prăjitură cu dovleac în cinstea bogatei toamne. Am profitat de ocazie ca să mai încerc adaptarea unei rețete clasice. Dar rezultatul nu a fost tocmai satisfăcător. Așa că, dimineața următoare m-am trezit la ora 6.00, am făcut repede inventarul ingredientelor pe care le aveam prin casă și am ales o rețetă sigură. Tot din motive de siguranță, nu m-am mai complicat nici cu mixul de făină fără gluten. Am folosit rămășițele de făină integrală de grâu din casă (oricum Albert avea să mănânce și din celelalte prăjituri aduse de colegii lui). Întorși acasă însă, am refăcut rețeta în termenii noștri. Și așa am ajuns la aceste brioșe aromate, de sezon, neașteptat de bine crescute și pufoase. Niciun neajuns în comparație cu cele din făină integrală.

Rețetă de brioșe cu banane și dovleac:

Ingrediente:

3 banane mari

2 gălbenușuri sau 1 ou întreg pentru cei fără alergii la albușul de ou

80 ml ulei de floarea soarelui sau chiar de măsline

180 gr făină fără gluten

1 linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat

1/2 linguriță cardamon

1/2 linguriță ghimbir 

1/2 linguriță nucșoară

200 gr dovleac ras

Mod de preparare:

1. Pasați bananele cu o furculiță, adăugați gălbenușurile sau oul întreg, uleiul și omogenizați.

2. Separat, pregătiți amestecul din ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, ghimbirul, cardamonul și nucșoara. 

3. Amestecați cele două conținuturi și după ce obțineți o compoziție omogenă adăugați și dovleacul dat pe răzătoarea mare.

4. Cu o lingură umpleți formele de brioșe. 

5. Preîncălziți cuptorul la 160 grade și lăsați-le să se coacă pentru 30 minute.

 Tips&Tricks: Este posibil să fiți dați pe spate de aroma puternică a cardamonului, ghimbirului sau nucșoarei. Dacă nu sunteți obișnuiți cu ele, puteți folosi doar scorțișoară (o singură linguriță). Eu nu am putut să o includ din cauză de incompatibilitate. 🙂 De asemenea, puteți înlocui făina fără gluten cu cea integrală. Făina albă este mai puțin densă și aveți nevoie de aproximativ 200 gr.

Petrecere frumoasă și nu foarte sperioasă! Eu recunosc, nu sunt mare fan al acestei sărbători importate. Însă copiii sunt mari amatori de petreceri și, de dragul lor, vom mai pregăti o tură de brioșe. Mi-au pus deja în vedere că anul acesta vom avea petrecere de Halloween.

Similare

Tags: rețetă fără gluten reţete fără zahăr
Join Discussion
0 0

Article by Denisa

Bună! Eu sunt Denisa și îți urez bun venit în lumea mea! Îndrăgostită de familia mea, de cărți, de dezvoltare personală și psihoterapie scriu cu pasiune despre lucruri frumoase sau mai puțin frumoase, despre povești de viață pe măsură ce le trăiesc. Sunt consilier de dezvoltare personală și psihoterapeut integrativ în formare, așa că dacă ți se pare că te pot ajuta cu ceva, dă-mi de știre folosind formularul de contact.

Previous StoryCentura de siguranță pentru tine și scaunul auto pentru copilul tău nu sunt o obligație, ci un drept! Next StoryPoveste de succes cu un Dragon, o Zână și un Îmi pare rău

Comments

Cancel Reply

(not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta un articol

Facebook

Facebook

Abonare E-mail

Vei primi notificari pe e-mail, despre fiecare postare noua.

Alătură-te celorlalți 23 de abonați

Ultimele Articole

  • Red & Black Online Workshop (2)

    “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine

  • IMG_20220205_180212

    Să sperăm că acesta este sfârșitul (gânduri din izolare)

  • IMG_20220120_092340

    DE CE și CUM să îți scrii o scrisoare la început de an…

  • people-2587353_1280

    Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

  • 260605489_881390729225297_5174927168452504290_n

    Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză

Scriu despre

alimentație sănătoasă alăptare autocontrol blog blogging cadouri campanie comunitate conștientizare copii copiii cuplu călătorii cărţi educaţie emoţii eveniment feminitate fotografii de familie frumuseţe handmade informaţie investiţie iubire necondiţionată maternitate mămicie noi doi Oana Moraru parenting relaţie responsabilitate reţete reţete fără zahăr sănătate sărbătoare teatru Tv vacanţă viaţa e frumoasă vulnerabilitate work at home moms zile din viața noastră îngrijire şcoală pentru bloggeri şcoală pentru părinţi

Discuţii, discuţii

  • Denisa la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Flori la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Adriana la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Natalia Dabija la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Laura la Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

Categorii

  • A fi părinte
  • Campanii
  • Evenimente
  • Feminitate
  • Utile

Caută

Linkuri utile

  • Politică de confidențialitate

Arhivă

iulie 2022
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Copyright DenisaMănica.ro | Web-Design by Cloudberries.ro