Am descoperit această reţetă de brioşe acum mai bine doi ani şi de atunci m-am oprit din căutări. Au textura potrivită şi aspectul acela crescut bine şi crăpat. Aceasta este imaginea mea despre o brioşă perfectă. Ca cea de plastic din magazin. Ce să fac, ochii văd, inima papila cere! Am transformat brioşele în chec cu banane, cacao şi fructe de pădure după ce formele din silicon pentru brioşe nu au mai fost de găsit.
Reţeta originală are chipsuri sau bucăţi de ciocolată în compoziţie. Mult timp eu am preparat-o fără, iar brioşele ies foarte bune şi aşa. De curând mi-a venit ideea aceasta cu fructele de pădure, dar abia după trei încercări am reuşit să ajung la o variantă care să mă mulţumească.
Reţetă chec cu banane, cacao şi fructe de pădure:
De la fructele congelate, blatul rămâne umed pe alocuri, dar este o combinaţie ciocolatoasă-fructată, care mie mi se pare destul de reuşită. Având în vedere timpul de preparare, acest chec cu banane, cacao şi fructe de pădure poate fi un desert sofisticat pentru dăţile în care musafirii îşi anunţă vizita din scurt. Banane coapte să se găsească în fructieră sau la magazinul din colţ.
Dacă ţi-a plăcut articolul pe care tocmai l-ai citit şi ai vrea să prinzi de veste imediat ce se publică următorul, te invit să urmăreşti şi pagina de Facebook a blogului.
Comments