contact@denisamanica.ro
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
Denisa Mănica
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
august 18, 2020 | in A fi părinte

Cinci țări în două zile, o mașină cu doi copii și doi părinți

dav
Reading Time: 5 minutes

Drumul ne-a dat emoții. Nu am luat în calcul zborul, pentru că aveam de gând să luăm mașina cu noi. Oricum am fi luat-o, dar în contextul actual ni s-a părut și varianta cea mai sigură. Însă informațiile se schimbau de la o zi la alta. Nu știam dacă aveam nevoie de teste Covid sau nu, dacă puteam să înnoptăm în Germania sau aveam să conducem toată distanța Arad-Haarlem dintr-o bucată, aproximativ 16-17 ore. Ce bine că am avut bagaje multe de făcut și chestiuni administrative de rezolvat înainte de plecare! Altfel, o luam razna de la atâta incertitudine.

Planul era să plecăm miercuri după-amiază la părinții mei (lângă Craiova), să dormim acolo o noapte și joi să o pornim spre Arad. În felul acesta, reduceam din orele de condus. Dar atât de mult ne iubim căsuța și ea pe noi, încât cu greu ne-am desprins. Am împachetat ultimele lucruri (mărunțișuri) de la ora 7.00 dimineața până la miezul nopții. La Craiova am ajuns abia la 3.00 dimineața. Drum în liniștea nopții, așezați bine în mașină printre bagaje. De mai aveam puțin și îi puneam un rucsac în spate și șoferului. Cel pe care l-am și uitat, în care se găseau culorile copiilor și alte lucruri de ținut interesul treaz, ar fi putut fi o opțiune.

“Niciodată nu spui niciodată!”. Noi nu am fi crezut că vom mai împacheta vreodată ceva în viața noastră.

Ore petrecute în mașină și cum am trecut graniță după graniță.

Drumul spre Arad a durat aproximativ 5 ore și jumătate, dar a fost cea mai obositoare parte. O singură bandă, mers în coloană, lucrări de luat ochii oamenilor înainte de alegeri, asfalt care se lua pe roți. Așa, cât să nu-ți pară rău că ți-ai făcut bagajele.

La Arad am dormit peste noapte, iar vineri dimineața am pornit spre vamă. Am trecut granița în Ungaria mai ușor decât ne așteptam. Nu am stat mult la coadă, vameșul român a dat-o în glume cu copii și ne-a urat vacanță plăcută. Vameșul Ungariei (cel pe care l-am bănuit noi a fi) doar s-a uitat la pașapoarte. Nu corturi, nu medici, nu întrebări despre scopul și durata deplasării, nu declarații așa cum ne așteptam noi. De fapt, a fost ultima dată când ne-a verificat cineva pașapoartele. În Austria ne-au făcut semn să trecem direct, deși aveam număr de România. Nu ne-a fost foarte clar dacă ne-or fi văzut cu mașina burdușită cu bagaje, cu copii după noi, cu melodii Vampirina în boxe și și-or fi zis că suntem și așa destul de oropsiți ca să ne mai ia la întrebări. Sau doar se grăbeau și verificau prin sondaj. De aici încolo, doar notificările cu limitele de viteză și mesajele de la operatorul de telefonie mobilă cu tarifele roaming ne-au mai dat de știre că am intrat pe teritoriu următoarei țări.

Nod de autostrăzi în Germania.

Am condus până în Frankfurt. Că deh, autostrăzi! Am făcut rezervarea la hotel de pe drum. Nu ne-am stabilit de la început oprirea în Germania, pentru că nu știam cât vom rezista în mașină și nu eram siguri că puteam să înnoptăm pe teritoriul țării. Oricum ar fi fost, obiectivul era să înaintăm cât mai mult spre granița cu Olanda, ca să ne rămână mai puține ore de condus a doua zi. Touși, pe la ora 18.20, am considerat că este suficient. Ne-am cazat aproape de marginea orașului și am ieșit să mâncăm ceva în apropierea hotelului. Mai departe nu ne-ar fi ținut puterile și nici nu intenționam să ne expunem prea mult.

Peștișorul auriu descoperit pe terasa fast food-ului turcesc din Frankfurt. Și prietena lui țestoasa.

A doua zi, Waze-ul ne arăta încă 4 ore și jumătate din Frankfurt până în Haarlem. Le-am parcurs destul de ușor, mai ales că ne-am pus la drum mai devreme. Fricile mi-au dat trezirea dis-de-dimineață, iar sâmbătă, pe la ora prânzului, ajungeam la destinație și ne minunam de locul în care am aterizat.

Am întâlnit multe rulote și autorulote în drumul nostru, dar aceasta a fost de departe cea mai spectaculoasă.

Pachetul de drum închipuit și opririle scurte și puține.

Planul inițial era să plecăm la drum cu ditamai desaga cu bucate pregătite acasă. S-a dus și ăsta. De la Lidl-ul din Arad am luat la pachet: banane, rondele de orez cu ciocolată, mixuri de fructe deshidratate cu nuci și migdale. Am mai pus lângă ele bucățile de pizza rămase de la cină și checurile pe care ni le pregătise bunica. Uneori atât se poate și noi suntem dovada vie că se supraviețuiește.

Opririle au fost puține și scurte. Masa de prânz am servit-o într-un loc de repaus pe autostradă, în Germania. Unde mai să fim noi mâncați de niște gândaci care tot cădeau din copac, iar Amedeea a avut nenorocul să fie înțepată de o albină. În rest, am mai făcut doar 1-2 opriri pentru alimentarea mașinii și mers la toaletă.

În mașină nu am avut activități pregătire pentru copii. Am observat că Albert vomită dacă privește în jos (când citește sau se joacă), dar și pentru că timpul nu ne-a mai permis să le printăm fișe, să comand tăvi pentru mașină, etc… Ne-am descurcat cu ce am avut la îndemână: Cd-uri cu muzică și povești, jocuri inventate – bebelușii care au nevoie să fie alintați și alinați, este preferatul lor – , au mai și dormit. Și-au mai împărțit între ei palme și ciupituri, eu am atins niște octave mai înalte decât mi-aș fi dorit în încercarea de a-i liniști, dar a fost mai bine decât am sperat. Drumurile de Thassos timp de trei veri la rând, au fost un antrenament foarte bun.

Când noi rămâneam în pană de idei, cel care ne surprindea era peisajul.

Poate data viitoare…

Ne-ar fi plăcut să facem din primul nostru drum spre Olanda o călătorie mai lungă, cu opriri mai multe. Dar așa a arătat momentul și există timp pentru toate. Acum este important să rămânem sănătoși și în siguranță. Ceea ce vă doresc și vouă. Revin cu articolul despre primele două săptămâni în Haarlem cât de curând posibil.

Îți mulțumesc că ți-ai luat din timpul tău și mi-ai citit articolul. Dacă ţi-a plăcut, a stârnit în tine vreo emoție sau chiar ți-a fost de folos și ai vrea să prinzi de veste imediat ce îl public pe următorul, te invit să rămâi conectat şi cu pagina de Facebook a blogului! 🙂

Submit

Similare

Tags: călătorii copii experiențe viaţa e frumoasă
Join Discussion
4 0

Article by Denisa

Bună! Eu sunt Denisa și îți urez bun venit în lumea mea! Îndrăgostită de familia mea, de cărți, de dezvoltare personală și psihoterapie scriu cu pasiune despre lucruri frumoase sau mai puțin frumoase, despre povești de viață pe măsură ce le trăiesc. Sunt consilier de dezvoltare personală și psihoterapeut integrativ în formare, așa că dacă ți se pare că te pot ajuta cu ceva, dă-mi de știre folosind formularul de contact.

Previous Story35 de ani și abia acum încep să mă înțeleg Next StoryPrimele impresii din Haarlem sau cum arată teleportarea într-o poveste de oraș

Comments

  1. Natalia august 19, 2020 Răspunde

    Citesc articolul tau fix dupa o joaca de-a bebeluseala cu ai mei. Ce coincidenta :) si ei s-au jucat toata vara de-a bebelusii. Adevarul ca si eu m-as preface in perioada asta intr-un bebe pe care sa-l ingrijeasca cineva.

    • Denisa august 19, 2020 Răspunde

      Ce coincidență, Natalia! Este un joc foarte fain, în care cred că ei își iau porție dublă de afecțiune și atenție. Am observat că ai mei apelează la el atunci când trec prin perioade mai grele. Sau sunt pui de animale. De multe ori fac acest joc și între ei, unul este puiul de pisică și celălalt îl îngrijește, îndrumă.. :) Tu ai încercat să fii bebelușul lor? Ai mei nu vor. Hmmm...

      • Natalia august 25, 2020 Răspunde

        Am incercat, da. Ma inspirasem de la Ioana Macoveiciuc cu ideea asta mai demult. Dar nici pentru ai mei nu a prezentat interes. Mă gândeam că o să le placă să preia controlul, dar nu, nu în felul ăsta. PS: tocmai am citit articolul cu poze din Haarlem - ce minunăție de oraș!

        • Denisa august 25, 2020 Răspunde

          Da, și eu m-am gândit că le-ar plăcea să preia controlul, dar nu le surâde ideea să fie adulți. Este mai distractiv să fii bebelușul drăgălaș și îndrăgit de toți. Legat de Haarlem, da, este ireal de frumos. Vă așteptăm aici. Trimite câte o celulă, până te teleportezi cu totul. La mine așa a funcționat.:D

Cancel Reply

(not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta un articol

Facebook

Facebook

Abonare E-mail

Vei primi notificari pe e-mail, despre fiecare postare noua.

Alătură-te celorlalți 23 de abonați

Ultimele Articole

  • Red & Black Online Workshop (2)

    “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine

  • IMG_20220205_180212

    Să sperăm că acesta este sfârșitul (gânduri din izolare)

  • IMG_20220120_092340

    DE CE și CUM să îți scrii o scrisoare la început de an…

  • people-2587353_1280

    Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

  • 260605489_881390729225297_5174927168452504290_n

    Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză

Scriu despre

alimentație sănătoasă alăptare autocontrol blog blogging cadouri campanie comunitate conștientizare copii copiii cuplu călătorii cărţi educaţie emoţii eveniment feminitate fotografii de familie frumuseţe handmade informaţie investiţie iubire necondiţionată maternitate mămicie noi doi Oana Moraru parenting relaţie responsabilitate reţete reţete fără zahăr sănătate sărbătoare teatru Tv vacanţă viaţa e frumoasă vulnerabilitate work at home moms zile din viața noastră îngrijire şcoală pentru bloggeri şcoală pentru părinţi

Discuţii, discuţii

  • Denisa la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Flori la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Adriana la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Natalia Dabija la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Laura la Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

Categorii

  • A fi părinte
  • Campanii
  • Evenimente
  • Feminitate
  • Utile

Caută

Linkuri utile

  • Politică de confidențialitate

Arhivă

iulie 2022
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Copyright DenisaMănica.ro | Web-Design by Cloudberries.ro