Ca să ajungem la această denumire de colțunași cu mere, a fost nevoie de îndelungi consultări. În rețeta lor ne-am inspirat de la niște plăcinte grecești cu brânză, pe care le-am încercat și noi pentru prima dată la petrecerea Amedeei de 4 ani, weekendul trecut. Foarte bună și cu succes la publicul larg, dar la începutul săptămânii ne-a lovit inspirația când ne-am dat seama că avem în fructieră niște mere pe ducă. Copiii aveau și ei zi liberă de la grădiniță, la fix pentru activități (re)creative în bucătărie.
– Mami, mami, ce faci acolo?
– Fac plăcințele, scumpul meu.
– Cu brânză?
– Nu, iubitule. De data aceasta vreau să fim puțin creativi și să încercăm o altă umplutură. Le vom face cu mere.
– Mami, dar să scrii rețeta să o știe și alți oameni.
– Bine, așa facem!
– Mami, dar să scrii și că două mere au fost luate de copiii tăi.
Eu nu îndrăznesc să ies din cuvântul copiilor. Ca orice părinte conștient că altfel este vai de pielea lui. 🙂 Mai jos vă scriu cum am reinterpretat eu rețeta Lenei. Au ieșit la fel de bune. Chiar dacă am înlocuit făina albă cu cea integrală. Vă spun că aluatul este de păstrat în caietul cu rețete. Fie că este acesta cu făina integrală sau cel din rețeta originală. Iese fraged, nu dă bătăi de cap și necesită destul de puține ingrediente.
Rețetă colțunași cu mere:
A venit primăvara, iar plimbările în aer liber vor deveni din ce în ce mai plăcute. Noi ne-am gândit că acești colțunași cu mere trebuie să fie numai buni de-o gustare care să țină foamea la distanță. Dacă îi încercați și voi, vă invităm să reveniți aici cu impresiile voastre. Suntem tare curioși să aflăm voi cum v-ați descurcat în prepararea lor și cum i-ați găsit.
Cu drag,
Denisa și echipa de șoc din bucătărie. 🙂
Îți mulțumesc că ți-ai luat din timpul tău și mi-ai citit articolul. Dacă ţi-a plăcut, a stârnit în tine vreo emoție sau chiar ți-a fost de folos și ai vrea să prinzi de veste imediat ce îl public pe următorul, te invit să rămâi conectat şi cu pagina de Facebook a blogului! 🙂
Comments