contact@denisamanica.ro
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
Denisa Mănica
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
ianuarie 22, 2021 | in Evenimente

Despre o prietenie și Femei Imperfecte – grupul de suport și dezvoltare personală pentru mame

Femei Imperfecte - grup de suport și dezvoltare personală pentru mame
Reading Time: 6 minutes

Copiii noștri au vârste apropiate. O marjă de câteva luni între cei mari și aproape un an între cei mici. Ne-am căsătorit în același an, sărbătorim datele importante în relațiile noastre în aceleași luni, însă ne-am întâlnit câțiva ani mai tâziu, în comunitatea bloggerilor de parenting păstorită cu înțelepciune de Ana Nicolescu. Am continuat să ne întâlnim, cu copii sau fără, să participăm la evenimente împreună, să ne susținem în momentele delicate ale vieții noastre.

Discuțiile noastre au evoluat odată cu copiii noștri. Treptat, am trecut de la nedumeriri pe care le aveam legate de creșterea copiilor la conversații lungi despre dezvoltarea noastră. Este cea mai nouă prietenă a mea, dintre puținele, dar minunatele prietene pe care le am. Dacă ești de ceva timp pe aici, o cunoști și tu. Ada apare de multe ori în articolele mele.

DPT, 2018.
Credit foto: Mihai Răitaru.

La distanță, dar împreună.

Anul trecut, pe timpul acesta, plecase în Emiratele Arabe Unite pentru cel puțin 6 luni. Eu nu știam ce mă așteaptă, dar eram cumva în această poveste a plecării.

În prima lună și jumătate, amândouă am fost prinse în vârtejul propriei vieți, iar firavul plan de a-i face o vizită a căzut odată cu venirea primăverii pandemiei. Am început să ne auzim și să ne vedem online mai mult după ce ne-a băgat la cutiuță nenea Corona. Chiar mai des decât ne întâlneam în offline, atunci când locuiam la doar câțiva km distanță.

În vară, ne-am făcut bagajele împreună, dar la distanță. Eu în România, ea în Emirate. Ne-am pus la drum în același timp și din această cauză nu am reușit să ne intersectăm. Ea se întorcea în România, eu plecam spre Olanda.

De mai bine de cinci luni, suntem la 2200 km. Am continuat să împărtășim bucurii și supărări, ne-am susținut reciproc în provocările personale. Discuțiile noastre și-au urmat cursul nestingherit în tot acest timp, iar la un moment dat, am descoperit că amândouă aveam în minte ideea unui grup de suport pentru mame. Așa a apărut Femei Imperfecte – grup de suport și dezvoltare personală pentru mame.

Decembrie, 2017

De ce Femei Imperfecte?

Ne-am gândit la un nume care să includă și acele părți ale noastre mai puțin strălucite, cu care ne mândrim mai puțin în lume. S-ar putea să nu te atragă numele, ba chiar să îți provoace un sentiment inconfortabil. Intenția noastră nu este să nu onorăm extrordinarul din noi și să ne excludem calitățile. Dimpotrivă, le vom scoate în față. Dar totodată, este necesar să ne eliberăm de presiunile de orice fel, să ne privim cu acceptare, vulnerabilitate, curaj și acele părți întunecate din noi. Să ni le asumăm, să le integrăm și să ne deschidem către vindecarea sau corectarea lor.

Webstock, 2018.

Ce reprezintă grupul pentru noi și ce ne-am propus?

În primul rând, cred că ar trebui să îți spun că acest grup este pornit din prietenia pe care noi am sedimentat-o în toți acești ani de când ne cunoaștem. Am pus mult suflet când l-am creat și este mai degrabă un cerc lărgit al prieteniei. Pentru mine era important să menționez acest aspect. Poate și pentru tine, ca să știi pe ce teren vei ateriza.

Pentru că amândouă suntem mame, ne-am propus să setăm un cadru de siguranță pentru alte femei, mame și ele la rândul lor. Mamele au nevoie de mult sprijin și de un spațiu al lor. Să fii mamă, implică mult timp, multă energie. Este poate cel mai provocator rol al unei femei. Un rol care, nu de puține ori, tinde să acapareze TOTUL sau ne tentează să dăm TOTUL.

O altă conștientizare care ne-a animat în crearea acestui spațiu, a fost IZOLAREA în care de multe ori ne trezim noi, femeile, după ce devenim mame. Fie că este o izolare autoimpusă, fie că interesele, valorile și preferințele personale ni se schimbă atât de mult, încât nu mai regăsim subiecte comune de discuție cu vechiul grup social. În această nouă etapă din viața noastră și a anilor mulți ce-i urmează, care vin cu și mai multe responsabilități și provocări, ne trezim singure pe drum. Înstrăinate de alții și de noi înșine, copleșite și epuizate, doar în compania vocilor critice din mintea noastră. Voci care acum devin și mai vocale, mai puternice și ne repetă la nesfârșit aceleași cuvinte de descurajare. Așa că, un alt obiectiv important al grupului este să facilităm CONECTAREA.

Același Webstock, 2018

Ce vei găsi pe grup.

Trebuie să îți mai spun că nu numai despre meseria de mamă este vorba la noi în grup. Deși vom continua să ne iubim copiii până la cer și înapoi și vor exista discuții despre ei, activități pe care să le facem împreună cu ei, grupul nu este unul despre creșterea copiilor, ci mai degrabă despre creșterea femeii în rol de mamă și în toată complexitatea ființei sale. Așa că, vom arunca o privire și dincolo de copii, la ceea ce o interesează și îi face plăcere femeii din noi, la ceea ce ne ajută și ne ușurează viața, la ceea ce ne inspiră și intenționăm să devenim.

Subiectele postărilor de pe grup vor fi variate și ne propunem să venim în întâmpinarea unor nevoi punctuale. Pe măsură ce interacționăm între noi și vor apărea noi nevoi în spațiu, nu ne vom sfii să le abordăm. Dar până acum, după primele 3 săptămâni de existență, iată ce vei găsi pe grup dacă simți să vii alături de noi:

  • tips&tricks despre organizare și planificare;
  • resurse de dezvoltare personală;
  • conectare cu alte femei ca și tine, cu provocări asemănătoare;
  • prezentări de proiecte personale
  • interacțiune și contribuție
Decembrie, 2020.

Întâlnire bilunară.

O dată la fiecare două săptămâni ne vedem și ne auzim pe Zoom. Fiecare întâlniri va avea un subiect inspirat de discuțiile de pe grup și de nevoile principale care ies la suprafață în comunitate. Acesta este pretextul pentru care ne întâlnim, dar scopul prioritar al acestor întâlniri este conectarea, ascultarea și interacțiunea. Eu și Ada pregătim și setăm cadrul de desfășurare și conținere pentru voi.

Până acum, am avut două astfel de întâlniri si de fiecare dată s-a creat o energie atât de faină, încât ultima dată, și eu și Ada abia am putut să adormim noaptea de după. Următoarea întâlnire va avea loc pe 1 februarie. Într-o zi de luni, ca să ne țină energia toată săptămâna.

Considerații personale.

Eu ador grupurile. Dacă ar fi după mine, aș combina terapia individuală cu cea de grup. Îmi place schimbul de energie. Felul în care ajung să se descopere oamenii pe ei înșiși în cadrul unui grup, în care se sprijină unul pe altul în creșterea personală. Cum ajung împreună oameni cu personalități și ocupații atât de diferite și totuși atât de asemănători în nevoi emoționale. Cum se regăsesc unii în împărtășirile altora. Este magie pură acolo. O spun din experiență, ca beneficiar direct al gruprurilor de dezvoltare personală și a comunităților (fie ele doar online). Ca și psihoterapeut mă atrage să lucrez cu grupuri.

Am folosit cuvântul personal în sutitlul de mai sus, pentru că aceastea sunt peferințele mele. Nu vorbesc și în numele Adei. Chiar dacă suntem prietene foarte bune, avem personalități destul de diferite. Tocmai în acest mix de calități a constat creșterea noastră și legătura de prietenie. Iar ceea ce vreau să subliniez, de fapt, prin această idee, este că Femei Imperfecte are ca valori DIVERSITATEA, ACCEPTAREA, NON-JUDECATA, DESCHIDEREA, COMUNICAREA, SUSȚINEREA și CONTRIBUȚIA.

Dacă simți că rezonezi cu tot ce am povestit aici despre noi, grup, valorile noastre și ale grupului, ce se întâmplă în cadrul lui, dacă simți să fii într-un astfel de spațiu, noi te așteptăm cu drag!

Îți mai las o dată link-ul spre grup: Femei imperfecte – Grup de suport si dezvoltare personala pentru mame.

Similare

Tags: eveniment
Join Discussion
4 2

Article by Denisa

Bună! Eu sunt Denisa și îți urez bun venit în lumea mea! Îndrăgostită de familia mea, de cărți, de dezvoltare personală și psihoterapie scriu cu pasiune despre lucruri frumoase sau mai puțin frumoase, despre povești de viață pe măsură ce le trăiesc. Sunt consilier de dezvoltare personală și psihoterapeut integrativ în formare, așa că dacă ți se pare că te pot ajuta cu ceva, dă-mi de știre folosind formularul de contact.

Previous StoryDacă suntem sănătoși, atunci să privim cu recunoștință în urma lui 2020 Next StoryBack to school în carantină (Olanda)

Comments

  1. Ada ianuarie 22, 2021 Răspunde

    Ai povestit asa de frumos despre noi si ceea ce vrem sa facem, ca nu m-as fi oprit din citit, ca o carte buna pe care nu vrei s-o lasi jos. Esti un om minunat si sunt onorata sa-ti stau alaturi!

    • Denisa februarie 5, 2021 Răspunde

      Nu a fost ușor să scriu despre noi, dar mi-a fost foarte drag să îmi reamintesc toate etapele și momentele prieteniei noastre. Mulțumesc pentru ne-am întâlnit, am rămas una lângă cealaltă și am pornit pe un nou drum împreună!

  2. Natalia ianuarie 23, 2021 Răspunde

    Fetelor, o sa vin si eu cand ma mai eliberez un pic, mi-e dor de voi. Va pup!

    • Denisa februarie 5, 2021 Răspunde

      Te așteptăm cu drag, Natalia!

Cancel Reply

(not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta un articol

Facebook

Facebook

Abonare E-mail

Vei primi notificari pe e-mail, despre fiecare postare noua.

Alătură-te celorlalți 23 de abonați

Ultimele Articole

  • Red & Black Online Workshop (2)

    “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine

  • IMG_20220205_180212

    Să sperăm că acesta este sfârșitul (gânduri din izolare)

  • IMG_20220120_092340

    DE CE și CUM să îți scrii o scrisoare la început de an…

  • people-2587353_1280

    Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

  • 260605489_881390729225297_5174927168452504290_n

    Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză

Scriu despre

alimentație sănătoasă alăptare autocontrol blog blogging cadouri campanie comunitate conștientizare copii copiii cuplu călătorii cărţi educaţie emoţii eveniment feminitate fotografii de familie frumuseţe handmade informaţie investiţie iubire necondiţionată maternitate mămicie noi doi Oana Moraru parenting relaţie responsabilitate reţete reţete fără zahăr sănătate sărbătoare teatru Tv vacanţă viaţa e frumoasă vulnerabilitate work at home moms zile din viața noastră îngrijire şcoală pentru bloggeri şcoală pentru părinţi

Discuţii, discuţii

  • Denisa la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Flori la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Adriana la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Natalia Dabija la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Laura la Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

Categorii

  • A fi părinte
  • Campanii
  • Evenimente
  • Feminitate
  • Utile

Caută

Linkuri utile

  • Politică de confidențialitate

Arhivă

mai 2022
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Copyright DenisaMănica.ro | Web-Design by Cloudberries.ro