Cu rezultatele RMN în brațe, am ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe majore de la Bagdasar Arseni. Diagnosticul de abces cerebral a fost confirmat și operația de drenaj și-a făcut repede loc în conversație. Cât am așteptat acolo, am început să anunț pe WhatsApp câteva prietene despre noul meu status, ca nu care cumva să mă dea dispărută pentru următoarea perioadă de timp. Apoi telefonul a trebuit predat, pentru că din lipsă de locuri pe secția de neurochirurgie a medicului care mă preluase, am fost cazată peste noapte la Terapie Intensivă.
Mi-am reluat conexiunile abia a doua zi după amiază, după ce am fost mutată într-un salon. După o noapte mai mult disperată decât dormită, încercam să îmi evaluez opțiunile. Mi-a venit în minte Dr Horațiu Ioani, soțul neurochirurg al Mirunei Ioani (www.siblondelegandesc.ro). La început m-a încercat caracteristica-mi rușine. O contactasem pe Miruna și prin toamnă, în cazul tragediei soțului unei prietene foarte bune. Nu eram atât de intime, au și oamenii programul, situațiile lor, ca să stea să primească solicitări în mesageria Facebookului pe probleme ce țin de specialitatea soților, nici măcar a lor. Dar după ce am trecut de un astfel de gând copilăresc în situația dată i-am scris. Încurajată și de prietena mea Ada Chindea (www.ceaicumamici.ro), care o cunoaște mult mai îndeaproape și a și sunat-o să îi povestească întreaga pățanie.
Așa cum probabil mă așteptam, Miruna mi-a răspuns imediat. Mi-a dat numărul ei de telefon, al soțului ei, s-au schimbat mesaje, s-a vorbit la telefon până seara târziu, ei au insistat să aibă cât mai repede documentele medicale. Eu cu gândul să nu facem deranj prea mult, Miruna mai îngrijorată pentru mine să nu rămân cu o infecție în cap peste weekend fără să avem și opinia soțului ei. Al meu umbla după duplicatele film cd-urile de la RMN, dar am lăsat totul în grija băieților, iar a doua zi de dimineață la prima oră dr Horațiu Ioani se uita peste problema mea. Diagnosticul era același, dar informațiile și profesionalismul omului aveau să ne aducă mai multă liniște și încredere decât avusesem până în acel moment.
Peste weekend nu ne rămânea mare lucru de făcut. Am rămas sub supraveghere medicală în Bagdasar Arseni și am lăsat informațiile să se așeze. Iar luni, pe baza a ceea ce aveam la îndemână, am știut pe mâinile cui vreau să îmi las capul. Poate era o intervenție mai puțin complicată, dar era vorba de o operație pe creier și dincolo de specialist, pentru noi conta și omul. Ce siguranță și energie ne transmitea.
Seara, cand l-am întâlnit pe Dr. Ioani, diferența de tratament uman și medical mi s-a părut uriașă. Promptitudinea cu care ne-a răspuns la fiecare apel sau mesaj, deschiderea, abordarea, ajutorul în realizarea transferului, totul a continuat și acolo față în față. Ni se ofereau informații, explicații, un plan pentru a doua zi, iar întâlnirea noastră s-a încheiat cu:
- Pentru alte întrebări sunt disponibil pe WhatsApp până la ora 23.00.
Teama pentru ce avea să urmeze era acolo, dar aveam o încredere imensă că ajunsesem pe cele mai bune mâini și în decizia pe care aveau s-o ia pentru viitorul meu. Și pot să spun cu mâna pe inimă că mai mult decât operația de a doua zi mă paraliza gândul: ce s-ar fi întâmplat dacă nu ajungeam la el prin acea conjunctură favorabilă de circumstanțe?!
Platforma Neuro Centrum.
Cuvintele mele sunt prea puține ca să exprime toată admirația pentru acest om și profesionist. Și nu o spun prin prisma recunoștinței pe care i-o port în mod personal. Dr. Horațiu Ioani a practicat neurochirurgia oncologică în Anglia timp de 8 ani și este deținător al titlului Fellow al Colegiului Regal Britanic de Chirurgie, cel mai înalt grad academic pentru medici în UK și singurul care profesează la noi în țară. Avea un statut, un salariu, o familie abia la început… Și totuși a ales să se întoarcă să facă pentru pacienții României ceea ce a văzut că fac britanicii pentru ai lor. Din fonduri proprii a pus bazele unei platforme online care conectează pacienții cu o echipă multidisciplinară de medici. Platforma Neuro Centrum câștigă timp pentru pacienții cu un diagnostic neuro-oncologic. Nu vă doresc să aveți nevoie de ea! Dar dacă se întâmplă, să știți că vă puteți încărca online dosarul medical în acest formular și veți fi pe mâini bune!
Mai multe decât aș putea să cuprind eu în cuvinte:
- Dr. Horațiu Ioani câștigă timp pentru bolnavii de cancer cu Neuro Centrum.
- A lăsat Anglia și un salariu de 5000 de lire pe lună pentru a salva românii bolnavi de cancer.
- Horațiu Ioani, neurochirurgul care a lăsat Marea Britanie pentru a opera în România: “În UK lucrurile mergeau bine pentru pacienții lor. Pentru ai noștri, însă, puteam face o diferența.”
Sursa foto: www.elitaromaniei.ro
Îți mulțumesc că ți-ai luat din timpul tău și mi-ai citit articolul. Dacă ţi-a plăcut, a stârnit în tine vreo emoție sau chiar ți-a fost de folos și ai vrea să prinzi de veste imediat ce îl public pe următorul, te invit să rămâi conectat şi cu pagina de Facebook a blogului! 🙂
Buna ziua, aveti idee la ce clinica mai profeseaza? Am incercat la Medlife dar mi-au comunicat ca nu mai colaboreaza. Multumesc.
Bună ziua! Îl găsiți la Spitalul Colentina, Secția de Neurochirurgie, Corp B, etaj 2. Ca și clinică privată, eu am făcut intervenția la Regina Maria, bănuiesc că acum colaborează cu ei. Multă sănătate!