contact@denisamanica.ro
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
Denisa Mănica
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
noiembrie 10, 2017 | in Utile

Îngheţată fără zahăr cu topping de ciocolată

înghețată fără zahăr cu topping de ciocolată1
Reading Time: 3 minutes

După revenirea la grădiniţă, în primele 2-3 seri, Albert are câte o poftă comercială. Luni a vrut îngheţată de la magazinul din sat. Le-am cumpărat una şi am împărţit-o în două. Este un truc pe care îl mai folosesc uneori, atunci când vreau să reduc cantitatea de crocozauri. Deocamdată funcţionează. Ştiind că nu voi fi dispusă să repet gestul de bunăvoinţă şi marţi, a cerut direct îngheţată de casă. Am o reţetă simplă şi rapidă, uşor de pregătit, care împacă pe toată lumea. Este o îngheţată fără zahăr cu topping de ciocolată. Ştiu că vara este departe, dar poate aveţi şi voi pe acasă pofticioşi (mai mici sau mai mari) cu pofte care nu ţin seama de anotimp.

Reţetă de îngheţată fără zahăr cu topping de ciocolată.

Ingrediente (pentru 4 porţii):

4 banane coapte

3 linguri de lapte vegetal sau orice alt tip

Pentru Topping:

4 linguri pudră de roşcove (sau cacao pentru copii mai mari şi adulţi)

3 linguri ulei de cocos topit

2 linguri de miere

2 linguri de lapte vegetal sau orice alt tip

Mod de preparare:

Tăiaţi bananele rondele şi le daţi la congelator pentru 2 ore sau până se congelează bine. Eu le-am lăsat peste noapte. Cred că puteţi grăbi procesul de congelare dacă faceţi rondelele subţiri.

După ce aveţi bananele congelate, le puneţi într-un blender cu lamă S, adăugaţi cele 3 linguri de lapte şi mixaţi bine până obţineţi o compoziţie cremoasă.

Pentru topping: amestecaţi într-un bol uleiul de cocos topit cu mierea şi pudra de roşcove. Iniţial o să obţineţi o compoziţie în care uleiul se separă. Acest lucru se remediază după ce adăugaţi cele 2 linguri de lapte sau mai multe, în funcţie de cât de subţire vi-l doriţi. În acest stadiu seamănă foarte mult cu o glazură mai moale şi am observat că se mai întăreşte puţin, odată venit în contact cu îngheţata.

Tips&Tricks:

  1. Puteţi împărţi compoziţia de banane în două, iar în una dintre părţi să adăugaţi vişine congelate şi să continuaţi mixarea lor până ce obţineţi un amestec omogen. Astfel, la final veţi avea îngheţată în două culori.
  2. Topping-ul se transformă într-o cremă de tip Nutella dacă înlocuiţi laptele cu smântăna şi, mai ales, dacă folosiţi cacao.

Noi o savurăm de fiecare dată cu plăcere. La drept vorbind, ne cam batem pe ea! Şi pentru că se apropie postul, cred că această reţetă de îngheţată fără zahăr poate aduce un strop de răsfăţ în această perioadă. Bineînţeles, dacă folosiţi lapte vegetal. Nu ştiu cum este cu mierea, dacă se consideră sau nu de provenienţă animală. În rest, nu aş vedea să aibă contraindicaţii..

Weekend plăcut şi însorit ! 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul pe care tocmai l-ai citit şi ai vrea să prinzi de veste imediat ce se publică următorul, te invit să urmăreşti şi pagina de Facebook a blogului.

Submit

Similare

Tags: reţete fără zahăr
Join Discussion
0 0

Article by Denisa

Bună! Eu sunt Denisa și îți urez bun venit în lumea mea! Îndrăgostită de familia mea, de cărți, de dezvoltare personală și psihoterapie scriu cu pasiune despre lucruri frumoase sau mai puțin frumoase, despre povești de viață pe măsură ce le trăiesc. Sunt consilier de dezvoltare personală și psihoterapeut integrativ în formare, așa că dacă ți se pare că te pot ajuta cu ceva, dă-mi de știre folosind formularul de contact.

Previous StoryCadouri de Crăciun pentru copii – catalog cu produse handmade (majoritatea) Next StoryMagicHome – un strop de speranţă în viaţa părinţilor a căror viaţă se scurge pe un scaun

Comments

Cancel Reply

(not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta un articol

Facebook

Facebook

Abonare E-mail

Vei primi notificari pe e-mail, despre fiecare postare noua.

Alătură-te celorlalți 23 de abonați

Ultimele Articole

  • Red & Black Online Workshop (2)

    “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine

  • IMG_20220205_180212

    Să sperăm că acesta este sfârșitul (gânduri din izolare)

  • IMG_20220120_092340

    DE CE și CUM să îți scrii o scrisoare la început de an…

  • people-2587353_1280

    Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

  • 260605489_881390729225297_5174927168452504290_n

    Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză

Scriu despre

alimentație sănătoasă alăptare autocontrol blog blogging cadouri campanie comunitate conștientizare copii copiii cuplu călătorii cărţi educaţie emoţii eveniment feminitate fotografii de familie frumuseţe handmade informaţie investiţie iubire necondiţionată maternitate mămicie noi doi Oana Moraru parenting relaţie responsabilitate reţete reţete fără zahăr sănătate sărbătoare teatru Tv vacanţă viaţa e frumoasă vulnerabilitate work at home moms zile din viața noastră îngrijire şcoală pentru bloggeri şcoală pentru părinţi

Discuţii, discuţii

  • Denisa la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Flori la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Adriana la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Natalia Dabija la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Laura la Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

Categorii

  • A fi părinte
  • Campanii
  • Evenimente
  • Feminitate
  • Utile

Caută

Linkuri utile

  • Politică de confidențialitate

Arhivă

mai 2022
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Copyright DenisaMănica.ro | Web-Design by Cloudberries.ro