contact@denisamanica.ro
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
Denisa Mănica
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
  • Acasa
  • Despre mine ⌵
    • Despre blog
  • Blog ⌵
    • A fi Părinte
    • Feminitate
    • Utile
    • Evenimente
  • Contact
noiembrie 3, 2017 | in Utile

Prăjitură cu fulgi şi zahăr de cocos

IMG_20171103_213022
Reading Time: 3 minutes

Care ar putea fi soarta unei prăjituri pe care o faci la repezeală, cu ce găseşti prin casă, o mai ajustezi pe ici, pe colo şi mai este şi apreciată de cei care au gustat-o? Păi nu ai decât să îţi aminteşti ce ai pus şi ce ai înlocuit în grabă. Şi să o reconstituieşti pentru poze. Că deh, tot graba a fost cea care te-a făcut să uiţi de ele.

Marţi am acceptat invitaţia Adei la joacă la Zarva – Club de harababură pentru copii. Pentru că se anunţa o sesiune mai lungă, am zis să nu mă duc cu mâna goală. De intrat prin magazine, cu micii terorişti după mine, nu prea era rost. Am făcut repede inventarul ingredientelor disponibile şi am ales să mă risc şi să reinventez o reţetă pe care o cunoşteam. Am înlocuit făina albă cu cea integrală, smântâna cu laptele vegetal, am pus fulgi de cocos în loc de nucă şi zahăr de cocos în loc de zahăr brun. Rezultatul ne-a mulţumit, aşa că l-am pus la pachet.

La destinaţie, Albert s-a lăsat furat de peisaj. Ce copil ar fi rezistat?! Aproape că a uitat de prăjitură pănă la final, când nu s-a lăsat până nu a plecat la pachet cu ce mai rămăsese în tavă. Pe Amedeea în schimb, nu o mai ridicam de la masă.

Prăjitură cu fulgi şi zahăr de cocos

Ingrediente:

  • 200 gr unt (de preferat la temperatura camerei)
  • 5 linguei de miere
  • 4 ouă
  • 230 ml lapte vegetal
  • 250 gr făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 5 linguri zahăr de cocos

Mod de preparare:

Într-un bol pregătim amestecul de făină împreună cu praful de copt şi bicarbonatul de sodiu.

150 gr de unt tăiat cubuleţe se mixează bine împreună cu mierea. Se adaugă ouăle şi continuăm mixarea. Urmează laptele şi făina, pe care o avem deja pregătită. După ce bţinem un amestec omogen, răsturnăm jumătate din această compoziţie într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă pentru tartă cu diametrul de 28 cm.

Pregătim şi umplutura din cele 50 gr de unt rămas, împreună cu fulgii şi zahărul de cocos. Amestecăm toate ingredientele manual, iar jumătate din ce rezultă se presară peste jumătatea de compoziţie, aflată deja în tavă. Adaăugăm restul compoziţiei de blat, uniformizăm cu o spatulă, iar pe deasupra presărăm ce ne-a mai rămas din umplutură. Cu dosul unei linguri apăsăm uşor fulgii de cocos în aluat.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 25 minute.

Deşi la prima încercare, această prăjitură a fost pe placul celor mici şi celor mari. Aş zice că merită încercată. Eu mă bucur de fiecare dată când reuşesc să obţin dulciuri cu mai puţin zahăr pentru familia mea. Asta înseamnă că mai am un as în mânecă pentru atunci când avem prieteni în vizită şi se întâmplă ca micii devoratori să rămână nesupravegheaţi în preajma desertului pregătit cu această ocazie.

Dacă ţi-a plăcut articolul pe care tocmai l-ai citit şi ai vrea să prinzi de veste imediat ce se publică următorul, te invit să urmăreşti şi pagina de Facebook a blogului.

Submit

.

Similare

Tags: reţete
Join Discussion
0 1

Article by Denisa

Bună! Eu sunt Denisa și îți urez bun venit în lumea mea! Îndrăgostită de familia mea, de cărți, de dezvoltare personală și psihoterapie scriu cu pasiune despre lucruri frumoase sau mai puțin frumoase, despre povești de viață pe măsură ce le trăiesc. Sunt consilier de dezvoltare personală și psihoterapeut integrativ în formare, așa că dacă ți se pare că te pot ajuta cu ceva, dă-mi de știre folosind formularul de contact.

Previous StoryLove Yard Sale sau cum povestea hainelor tale poate continua, chiar dacă nu cu tine Next StoryCum am gestionat pofta ce-a poftit-o, cea nesănătoasă..

Comments

Cancel Reply

(not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta un articol

Facebook

Facebook

Abonare E-mail

Vei primi notificari pe e-mail, despre fiecare postare noua.

Alătură-te celorlalți 23 de abonați

Ultimele Articole

  • Red & Black Online Workshop (2)

    “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine

  • IMG_20220205_180212

    Să sperăm că acesta este sfârșitul (gânduri din izolare)

  • IMG_20220120_092340

    DE CE și CUM să îți scrii o scrisoare la început de an…

  • people-2587353_1280

    Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

  • 260605489_881390729225297_5174927168452504290_n

    Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză

Scriu despre

alimentație sănătoasă alăptare autocontrol blog blogging cadouri campanie comunitate conștientizare copii copiii cuplu călătorii cărţi educaţie emoţii eveniment feminitate fotografii de familie frumuseţe handmade informaţie investiţie iubire necondiţionată maternitate mămicie noi doi Oana Moraru parenting relaţie responsabilitate reţete reţete fără zahăr sănătate sărbătoare teatru Tv vacanţă viaţa e frumoasă vulnerabilitate work at home moms zile din viața noastră îngrijire şcoală pentru bloggeri şcoală pentru părinţi

Discuţii, discuţii

  • Denisa la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Flori la Un an și (aproape) patru luni de aventură olandeză
  • Adriana la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Natalia Dabija la “Din interior la exterior” – primul meu workshop online pentru tine
  • Laura la Cum se simte Crăciunul tău, atunci când nu mai trăiești în România?

Categorii

  • A fi părinte
  • Campanii
  • Evenimente
  • Feminitate
  • Utile

Caută

Linkuri utile

  • Politică de confidențialitate

Arhivă

mai 2022
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Copyright DenisaMănica.ro | Web-Design by Cloudberries.ro