În afară de fructul în sine, în copilărie toleram cu greu aroma portocalei în tot felul de creme sau aluaturi. La maturitate se pare că mi-am schimbat gusturile. Nu numai că nu o ocolesc, dar chiar îmi lasă impresia că dă o notă sofisticată unui preparat simplu. Iar rețeta pe care vreau să v-o prezint astăzi, confirmă acest lucru.
În ultimul timp am tot primit solicitări de gofre cu banană și portocală. Cum nu creștem portocali în grădină ca să fim siguri că putem să ne folosim de coaja fructelor să ne aromăm preparatelor, ne rămân doar cele bio din supermarket. Nici acestea nu ne sunt prea accesibile, primul magazin din care ni le putem procura aflându-se la o distanță de 7-8 minute de mers cu mașina. Așa că declinam ușor cererile pe motiv de nu avem toate ingredientele necesare.
Nici când am făcut rost de portocale bio nu m-am grăbit să bag aparatul de făcut gofre în priză. Am răzuit coaja portocalelor, am pus-o într-un borcan, am presărat niște zahăr de cocos peste ea și am făcut-o pierdută prin frigider. Până am găsit această rețetă de prăjitură și din nou am rămas fără arome pentru gofre.
Rețetă de prăjitură cu portocală.
Prăjitura cu portocală este un desert pe cât de aromat, pe atât de ușor de pregătit. Rețeta a fost testată pe 4 adulți și 5 copii și de fiecare dată platoul s-a golit cât ai fredona:
Într-o zi mi-ai dăruit
O portocală,
Eram doi copii ce-aveau
O portocală
Ultima coptură s-a întâmplat ieri, seara am plecat de acasă, iar când m-am întors am mai găsit ce vedeți în fotografia de mai jos.
Rețeta care m-a inspirat: aici.
Îți mulțumesc că ți-ai luat din timpul tău și mi-ai citit articolul. Dacă ţi-a plăcut, a stârnit în tine vreo emoție sau chiar ți-a fost de folos și ai vrea să prinzi de veste imediat ce îl public pe următorul, te invit să rămâi conectat şi cu pagina de Facebook a blogului! 🙂
Comments