Că îmi plac căpşunile, nu mai zic, oare există vreun om pe lumea asta care să nu agreeze aroma lor?! Însă mă lupt de ceva timp cu nişte pitici pe creier în ceea ce priveşte bomboanele făcute în casă. Şi nu orice fel de bomboane, guguloaie modelate în mână am încercat deja. Mie îmi stătea gândul la cele care să semene cu pralinele din comerţ, dar care să fie mult mai sănătoase. Fără ingrediente pe care îmi e greu să le pronunţ, dar să le mai şi cunosc…
De curând, în zona în care locuim noi s-a deschis un Jumbo. Cine i-a trecut cel puţin o dată pragul, ştie că e imposibil să pleci de acolo cu mâna goală. Poţi să îţi pui lacăt pe portofel, să faci uitat pin-ul cardului şi poate chiar să îţi încătuşezi mâinile, tot nu te poţi abţine. Ceva, ceva tot găseşti de cumpărat. Data trecută eu am găsit o formă de silicon pentru bomboanele din capul meu. M-am codit puţin până să o iau, dar nu m-am lungit prea mult. Ştiam că îmi va rămâne gândul la ea. Am pus-o repede în coşul de cumpărături şi, cum am ajuns acasă, am început căutările pe net. Şi am dat peste o reţetă de praline de ciocolată cu cremă de căpşuni. La fix! Ieri am fost la piaţă şi am făcut aprovizionarea. De frică să nu rămân fără ingredientul vedetă, aşa cum era să păţesc la reţeta anterioară, m-am ocupat de aceste praline de ciocolată cu cremă de căpşuni cât timp am fost singură acasă. Vă las mai jos ce mi-a ieşit.
Reţetă de praline de ciocolată cu cremă de căpşuni:
Am improvizat puțin față de rețeta originală, dar pe noi ne-a mulțumit ce a ieşit. Într-adevăr, este o rețetă care necesită destul de mult ulei de cocos, dar eu aș spune că rezultatul merită tot efortul. Dacă încercaţi şi voi aceste praline de ciocolată cu cremă de căpşuni, mi-ar plăcea să ştiu cum vi s-au părut şi dacă aţi schimba ceva la reţetă. Aceasta fiind prima dată când o încerc şi eu, îmi propun să o refac. Măcar o singură dată până când dispar căpşunile de pe piaţă.
Sursa mea de inspiraţie: aici.
Dacă ţi-a plăcut articolul pe care tocmai l-ai citit şi ai vrea să prinzi de veste imediat ce se publică următorul, te invit să urmăreşti şi pagina de Facebook a blogului.
Comments