Duminică am sărbătorit cei trei ani ai Amedeei. Ne-am petrecut tot acasă, ca şi anul trecut, în compania prietenilor care au putut să ne fie alături. Din păcate, Ana-Maria de la Strop de Dulce, furnizorul nostru de torturi, nu a mai fost disponibilă. Şi cu această ocazie, eu am ales să îmi complic existenţa. Văzusem de ceva timp reţeta aceasta de tort cu cremă de portocale şi m-am gândit eu că este momentul să o încerc. Bineînţeles că nu era, reţetă netestată într-un moment în care oricum timpul te presează…Totul s-a concretizat într-o noapte aproape nedormită, iar la ora 9.00 dimineaţa, înainte de ora 12.00, când ar fi trebuit să ajungă invitaţii, eu tot mai înnădeam la crema de portocale. Până la un punct, lucrurile chiar decurseseră bine, dar apoi crema a început să mi se taie. În cele din urmă am reuşit să o repar cu metode şi mijloace proprii şi să nu las copilul fără tort de ziua lui.
Tortul nu a fost rău, ba chiar aromat. Combinaţia de blat cu nucă şi cremă de portocale a fost delicioasă din punctul meu de vedere, nu şi dacă îl întrebi pe Albert. Treaba este că acest tort a fost inspiraţie pentru reţeta pe care vreau să v-o prezint astăzi. Ea a apărut din necesitatea de a resuscita o banană aflată în moarte clinică, atunci când nu ai prin casă nici lapte şi nici iaurt, iar afară sunt nămeţii cât casa. Şi atât de mult ne-au plăcut, că le-am tot repetat la micul dejun în săptămâna aceasta de vacanţă forţată.
Reţetă de gofre cu banană şi portocală
Noi le-am mâncat aşa cum sunt, pentru că nu prea pridideam cu făcutul, darămite şi cu topping-urile. Dar gândul mi-a fugit la iaurt cu miere şi nuci, la o cremă de vanilie asortată cu nişte fructe sau, şi mai simplu şi repede de făcut, la această cremă cu iaurt şi unt de arahide.
Sper ca această reţetă de gofre cu banană şi portocală să fie şi pe placul vostru! Dacă le încercaţi, sunt curioasă vouă cum vi se par. 🙂
Dacă ţi-a plăcut articolul pe care tocmai l-ai citit şi ai vrea să prinzi de veste imediat ce se publică următorul, te invit să urmăreşti şi pagina de Facebook a blogului.
Comments