Acum vreo 2-3 săptămâni, când venise iarna peste noi la început de primăvară, am zis că dacă tot făceam pârtie prin curte în loc să plantăm flori în grădină, să adaptăm şi aromele din casă. Păi ce miroase mai bine a iarnă decât scorţişoara? Când vremea ne dă nămeţi de zăpadă primăvara, noi facem limonadă şi…rulouri cu scorţişoară şi nucă. Ideea ne-a venit în timp ce urmăream aventurile lui Minnie şi a ajutoarelor sale abile… care, între noi fie vorba, de data aceasta nu erau chiar aşa abile. După ce Clarabelle stricase tot ce se putea, până la urmă a adus tava ei cu cinnamon rolls şi a reuşit să găsească o soluţie temporară pentru o ţeavă spartă. Atunci m-am trezit spunându-le copiilor:
Ştiţi?! Şi noi am putea să facem rulouri cu scorţişoară acasă!
Şi de atunci, cuptorul nostru a copt câteva ture bune de rulouri. Nu a trecut weekend de primăvaro-iarnă fără să avem arome de cozonac şi scorţişoară în casă. Pentru aluat am păstrat reţeta clasică de cozonac, dar am pasat frământatul maşinii de făcut pâine.
Reţetă rulouri cu scorţişoară şi nucă:
Scuzaţi pozele, dar erau cam scumpe la vedere rulourile mele! Nici nu scoteam tava bine din cuptor şi aproape jumătate dintre ele dispăreau.Sunt foarte încântată de descoperirea mea cu aluatul pregătit la maşina de pâine. Atât de încântată, încât şi cozonacii pentru Paşti tot cu ajutorul maşinii intenţionez să îi pregătesc (din cantitatea de mai sus, ies doi cozonacii). Doar cine nu a frământat niciodată un cozonac nu înţelege cât timp scuteşte! 🙂
Paşte fericit! Să aveţi sărbătoti luminate şi liniştite!
Dacă ţi-a plăcut articolul pe care tocmai l-ai citit şi ai vrea să prinzi de veste imediat ce se publică următorul, te invit să urmăreşti şi pagina de Facebook a blogului.
Comments