Pentru mine dovleacul este vestitorul toamnei. Copil fiind, l-am testat doar copt la cuptor. În zona din Oltenia în care am crescut eu nu prea se pregătea plăcinta cu dovleac. Vedetă era cea cu mere. În ultima perioadă găsesc diverse rețete care îl includ, dar nu îmi plac toate. Spre exemplu, în supa cremă nu prea am reușit să îl agreez. Dar mi-a plăcut copt în cuptor, uns cu ulei de măsline și condimente, pe post de garnitură.
Acum mi-am pus în minte să îl testez în diverse tipuri de deserturi. Weekendul trecut am ajuns prin piață și am cumpărat cel mai mic plăcintar pe care l-am putut găsi într-o grămadă de dovleci. L-am transformat în piure și cu o mică parte am pregătit niște pancakes (clătite americane) delicioase. Nu prea au rezistat mult pe farfurie, semn că a fost pe placul pofticioșilor mai mici sau mai mari.
Rețetă de pancakes cu piure de dovleac.
Sper că v-am oferit un strop de inspirație pentru micul dejun din acest weekend sau chiar pentru o gustare dulce cu aromă de toamnă. Atât cât mai este din ea. Mie mi se pare că iarna se cam pregătește să dea buzna..Rețeta care m-a inspirat: aici.
Dacă ţi-a plăcut articolul pe care tocmai l-ai citit şi ai vrea să prinzi de veste imediat ce se publică următorul, te invit să urmăreşti şi pagina de Facebook a blogului.
Comments